Nieuws

Berghuis: “Het kan zomaar een heel mooi seizoen worden”

on

Steven Berghuis is blij met de beslissing van Robin van Persie om nog een jaar door te gaan bij Feyenoord. De 26-jarige aanvaller denkt zelf volgend seizoen ook nog actief te zijn in De Kuip.

“Ik heb Robin die dag direct gebeld om te zeggen hoe fijn ik het vind dat hij blijft”, zegt Berghuis in De Telegraaf. “We hebben een goede klik binnen en buiten het veld. Ik praat veel met hem over voetbalinhoudelijke details. Wij hebben bij Feyenoord allemaal veel profijt van zijn aanwezigheid en dan is het leuk dat hij nog een jaar blijft. Het kan zomaar een heel mooi seizoen worden.”

Zelf is Berghuis dus niet bezig met een transfer. “Mocht ik vertrekken bij Feyenoord, dan ga ik naar een team dat wil en kan voetballen. Na mijn avontuur bij Watford weet ik hoe belangrijk dat is om goed tot mijn recht te komen. Dat merk ik bij Feyenoord en ook binnen de selectie bij het Nederlands elftal.”

De onthullende biografie van Dirk Kuyt heeft Berghuis nog niet gelezen. “Dat er veel ‘ik’ in staat lijkt me logisch in een biografie. De rol van Dirk in dat fantastische jaar is mij nooit een doorn in het oog geweest. Ik heb me er niet aan geïrriteerd. Sterker, Dirk legde de lat juist altijd heel hoog en dat was belangrijk om kampioen te worden.”

“Die lat moet gewoon weer omhoog en daarom is het goed dat Van Persie bij Feyenoord blijft”, besluit Berghuis.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou