Nieuws

Berghuis: “Het boeit me niet wat voor woorden jullie daarvoor willen gebruiken”

on

Steven Berghuis weigert het woord ‘crisis’ in de mond te nemen. De realiteit is dat Feyenoord voor het laatst een competitiewedstrijd won op 1 oktober. Tegen Roda JC werd er opnieuw punten verspeeld: 1-1.

Ondanks dat Feyenoord in de tweede helft grote kansen kreeg, moeten de Rotterdammers twee punten laten liggen in Limburg. “Wij geven de 1-1 weg, in een moment dat er niks aan de hand is”, zegt Berghuis tegen RTV Rijnmond. “En daarna missen wij onvoorstelbaar veel kansen. Crisis? Het boeit me niet wat voor woorden jullie daarvoor willen gebruiken. Het klopt dat het nu snel moet gaan keren voor ons.”

Dat Feyenoord opnieuw gelijkspeelt, is volgens Berghuis niet alleen maar te wijten aan pech. “We hebben veel nieuwe spelers, het moet nog groeien. Maar daar kopen we nu niets voor. Wij moeten hier gewoon winnen”, aldus de vleugelaanvaller, die in Kerkrade verantwoordelijk was voor de 0-1.

Berghuis is het in gesprek met FOX Sports niet eens met de kritiek op Kevin Diks. “Jullie hebben daar heel veel kritiek op, dat klopt. Ik kan daar niet zo heel veel mee. Ik probeer hem te helpen en die jongen is ook pas net twintig. Komt bij een grote club als Feyenoord, heeft weinig gespeeld bij Vitesse en dat is moeilijk in het begin. Dus het is ook een beetje verklaarbaar. Ik vond dat hij vandaag ook gewoon goed speelde.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou