Nieuws

Berghuis: “Brad zocht de voetballende oplossing, ik houd daarvan”

on

Steven Berghuis is niet boos op Brad Jones, die tegen FC Twente gigantisch in de fout ging. De Feyenoord-doelman probeerde voetballend de oplossing te zoeken toen hij werd aangespeeld, maar Adam Maher kon de bal onderscheppen en daardoor de 1-1 maken. Berghuis begrijpt dat Jones het voetballend op wilde lossen en neemt hem niets kwalijk.

“Het klinkt misschien raar, maar ik hou van voetballen. Om daar een driehoekje te maken, die keuze maakt hij”, zegt Berghuis tegen FOX Sports. “Het gaat dan een keer in de zoveel tijd fout. Dan is het aan ons om nog meer goals te maken. Of ik het niet erg vind? Je baalt ervan, maarja. Je kunt hem ook omhoog peren. Dan gebeurt dat niet. Mensen gaan het me misschien kwalijk nemen, maar ik hou daarvan. Als het kan, dan kun je het makkelijk uitspelen. Dit keer lukte het niet.”

De situatie bij Twente raakt Berghuis. “Ja, wel vervelend. Ik heb hier mijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal. Ze hebben mij de kans gegeven toen Twente bij de top van Nederland hoorde. Met spelers als Ruiz, Chadli, Janssen, Brama, Wisgerhof, Boschker. Ik heb me kunnen ontwikkelen door mee te trainen met Twente 1.”

“Daar heb ik heel veel aan gehad en ben ik heel dankbaar voor, maar ik kan de bal niet naast schieten. Dat telt niet in de topsport. Ik hoop dat ze door een wonder nog in de play-offs kunnen komen.” Feyenoord won zondagmiddag met 1-3 in Enschede.

Bron: Voetbalprimeur.nl