Nieuws

Benefietwedstrijd krijgt bizarre wending voor Dordt aanvaller 

on

De benefietwedstrijd tegen Feyenoord ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis kreeg voor FC Dordrecht-aanvaller Nick Hak een bizarre wending. Hak speelde geen minuut in De Kuip, maar werd tijdens het duel vervoerd naar het Ikazia ziekenhuis, waar zijn onwel geworden opa was opgenomen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

.
De droom om voor ruim 30.000 toeschouwers te spelen tegen de huidige koploper in de eredivisie werd voor spits Nick Hak geen realiteit. Nadat arbiter Bas Nijhuis voor de rust had gefloten, hoorde de uit Maurik afkomstige 19-jarige speler van een steward dat hij onmiddellijk naar het Ikazia ziekenhuis vervoerd zou worden. 

.

,,Ik had de eerste helft van de wedstrijd reserve gezeten en hoorde van die steward dat ik naar het ziekenhuis moest, omdat het niet goed ging met mijn opa. Ik heb daarop snel mijn tas ingepakt en achtergelaten, mijn loopschoenen aangetrokken en op een busje gewacht dat me naar het Ikazia zou vervoeren”, zegt hij tegen het AD.

.

Reanimeren

In de momenten daarna werd Hak duidelijk wat er gebeurd was met zijn 67-jarige grootvader. ,,Mijn opa was in het gezelschap van mijn vader en mijn vriendin naar De Kuip gegaan”, doet Nick Hak zijn relaas.

.

,,Vanaf de parkeerplaats naar het stadion moesten ze nog wel een afstandje overbruggen, en daarbij moest hij regelmatig naar adem happen. Hij is vervolgens op een muurtje gaan zitten om even bij te komen en is daarna in elkaar gezakt. Mijn vader is direct begonnen met reanimeren en dat is uiteindelijk zijn redding geweest. Achteraf blijkt er sprake geweest te zijn van een hartstilstand. Mijn vriendin heeft tegelijkertijd 1-1-2 gebeld. In kritieke toestand is opa naar het Ikazia ziekenhuis vervoerd.” 

.

Intensive care 

Herenigd met zijn vader en zijn vriendin in Ikazia werd Nick Hak de impact duidelijk van hetgeen eerder die avond was gebeurd. ,,Het is gelukkig allemaal goed afgelopen. Mijn opa is eerst nog even in slaap gehouden en daarna naar de intensive care gebracht. Ik ben donderdagochtend bij FC Dordrecht geweest, toen inmiddels duidelijk was dat het een stuk beter met hem ging. Zodanig zelfs, dat hij op korte termijn naar het ziekenhuis in Tiel kan worden vervoerd. Al met al is het een heel gekke belevenis geweest. Toen ik daarvoor op het veld stond in De Kuip, heb ik genoten van alles wat ik heb gezien. Maar vanaf het moment dat mij over de ernst van de situatie rond mijn opa is verteld, is bij mij de knop heel snel omgegaan. Ik ben nog jong, dus misschien doet zich ooit nog wel een kans voor om in De Kuip te spelen.” 

.

Hak en zijn ploeggenoten hebben nu drie dagen vrij en pakken maandag de voorbereiding richting het duel met Helmond Sport op. ,,Ik ben enorm opgelucht dat het goed afgelopen is. En het is gebleken dat kunnen reanimeren van levensbelang is.”

.

Bron: Sportnieuws.nl