Beloften starten tweede seizoenshelft met kleine overwinning

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond de tweede helft van de competitie begonnen met een overwinning op Jong Heracles Almelo. Een doelpunt van Ruud Vormer volstond voor de zege: 1-0. Coach Giovanni van Bronckhorst kon op het kunstgras van Woudestein beschikken over een volledig elftal van spelers uit de A-selectie van Feyenoord. Onder meer Vormer, Anass Achahbar en Guyon Fernandez, die allen afgelopen zondag nog in actie kwamen in de Klassieker tegen Ajax, begonnen in de basis.

Hoewel het veld op Woudestein overdag nog sneeuwvrij gemaakt was, leken de elf Feyenoorders tijdens de wedstrijd weinig last te hebben van de moeilijke omstandigheden. De ploeg trok vanaf de eerste minuut het initiatief naar zich toe en liet bij vlagen prima combinatiespel zien. In de eerste helft creëerden de beloften op die manier een handvol goede kansen, waarvan er tien minuten voor rust één werd benut door Ruud Vormer. De middenvelder schoot de bal geplaatst binnen, nadat die uit een voorzet vanaf de linkerkant via het lichaam van een verdediger precies voor zijn voeten viel.

Na rust waren de rollen op Woudestein omgedraaid. Jong Heracles kwam een stuk sterker uit de kleedkamer en drukte Jong Feyenoord/Excelsior naarmate de tweede helft vorderde steeds verder terug op eigen helft. De bezoekers sprongen echter de slordig om met de kansen die ze kregen. Oud-Feyenoorder Luis Pedro kwam nog het dichtst bij een treffer, met een laag schot dat buiten bereik van zijn voormalige ploeggenoot Kostas Lamprou op de paal eindigde.

In het laatste kwartier leken de krachten bij Jong Heracles weg te vloeien, waardoor Jong Feyenoord/Excelsior op de counter gevaarlijk kon worden. Mitchell Te Vrede kreeg op die manier tot drie keer toe een grote kans om de score te verdubbelen, maar nadat de spits al twee keer doelman Van Loo op zijn weg had gevonden, schoot hij vlak voor tijd uit kansrijke positie naast.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Heracles Almelo 1-0
36’ 1-0 Vormer

Scheidsrechter: Koekoek

Geel: Achahbar (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Van Beek, Mokotjo, Ramsteijn (62’ Woudenberg), Nelom; Singh, Vormer, Leerdam; Achahbar, Te Vrede en Fernandez.

Jong Heracles Almelo: Van Loo; Van Dijk (83’ Samoel), Koenders, Te Wierik , Paljic; Belterman, Overtoom, Vujicevic; Gouriye, Vejinovic en Pedro.