Beloften spelen gelijk bij Jong Heracles Almelo

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond op bezoek bij Jong Heracles Almelo genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Het duel in het Polman Stadion eindigde in 1-1. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst leek door een doelpunt van Harmeet Singh na een uur spelen op weg naar de vijfde overwinning op rij, maar de thuisploeg sleepte in de laatste minuten van de wedstrijd een punt uit het vuur door een treffer van Jaroslav Navrátil.

In de wetenschap dat het de afgelopen vier wedstrijden in de beloftencompetitie winnend had afgesloten en het eerste elftal een dag eerder een overtuigende zege had geboekt op het eerste elftal van Heracles Almelo, stapte de ploeg van Van Bronckhorst met vertrouwen in de bus richting het oosten. Bovendien zou Jong Feyenoord/Excelsior de Almeloërs bij een overwinning passeren op de ranglijst.

Na een doelpuntloze eerste helft was Jong Feyenoord/Excelsior na rust hard op weg om dat te realiseren, toen Singh zijn ploeg na een uur spelen aan de leiding bracht. Het doelpunt van de Noorse middenvelder leek lange tijd te volstaan om de uitstekende zegereeks van de afgelopen weken te vervolgen, maar enkele minuten voor tijd redde Navrátil een punt voor de thuisploeg.

Door de puntendeling blijft de achterstand van Jong Feyenoord/Excelsior op Jong Heracles Almelo twee punten, maar de Rotterdammers hebben wel een duel minder gespeeld. Met nog drie speelrondes te gaan in de beloftencompetitie bezet de ploeg van Van Bronckhorst met 32 punten de zesde plaats. Jong Heracles Almelo – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1 Scoreverloop: 61′ 0-1 Singh 89′ 1-1 Navrátil

Scheidsrechter: Van de Graaf

Geel: Van Dijk (Jong Heracles Almelo)

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Leerdam, Van Huijgevoort, Kongolo, Nelom; Vormer, Mokotjo, Singh; Achahbar, Te Vrede en Fernandez.