Nieuws

Amrabat kiest definitief voor Marokko

on

Sofyan Amrabat heeft besloten om Marokko te verkiezen boven het Nederlands elftal. Dat heeft de Feyenoorder aan bondscoach Dick Advocaat laten weten.

In september laaide de discussie rondom de voetbalnationaliteit van Amrabat op. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder had er op dat moment een aantal prima wedstrijden bij Feyenoord op zitten, waarna werd geopperd dat hij in de toekomst een uitstekende aanwinst voor Oranje zou kunnen zijn. Hij werd echter ook opgenomen in de voorselectie van Marokko, al viel hij destijds af.

In de afgelopen maand bleef het touwtrekken om de diensten van Amrabat. De KNVB liet – bij monde van onder anderen Advocaat en Jong Oranje-coach Art Langeler – weten met hem in gesprek te zijn. Ook vanuit zijn vaderland Marokko bleven er lokroepen komen. Deze week volgde er een duidelijk signaal: Amrabat werd opgenomen in definitieve selectie van Marokko voor de WK-kwalificatieduel met Ivoorkust.

Aan die oproep heeft Amrabat nu dus gehoor gegeven. Na Hakim Ziyech kiest er zodoende wederom een in Nederland opgegroeide speler met roots in Marokko voor het laatstgenoemde land.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou