Nieuws

Amrabat ervaart moeizaam seizoen bij Feyenoord

on

Sofyan Amrabat heeft het geluk dat het Marokko-bondscoach Herve Renard niet veel uitmaakt wat de Feyenoorder presteert in Nederland. Amrabat zit bij Feyenoord op de bank, maar zijn WK-kansen komen daardoor niet in gevaar.

Amrabat kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht, maar is er nog niet in geslaagd om basisspeler te worden in De Kuip. Daardoor moest hij vooral minuten maken in Feyenoord 2. “Het was soms moeilijk om op maandag in het tweede elftal te spelen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Die wedstrijden brengen je niet altijd op het juiste niveau. Maar mijn seizoen is nog niet klaar. Het WK is een droom en het zou mooi zijn als ik die laat uitkomen.”

Amrabat erkent dat het dit seizoen moeizaam ging voor hem. “Voor de winterstop speelde ik nog regelmatig, daarna is de trainer meer naar een vast elftal toe gaan werken. Dat was voor mij echt lastig. Tegen PSV stond ik weer in de basis, maar ik had al weken niet gespeeld. Het ging die middag slecht. Ik voelde dat ik meer moest doen om op niveau te blijven.”

De Feyenoorder is blij dat Renard hem niet links laat liggen vanwege zijn reserverol. “Dat was mooi om te horen. Dat geeft rust. Conditioneel ben ik in orde, het gaat nu om ritme. Daarom zou ik zondag tegen Heerenveen graag nog eenmaal spelen dit seizoen.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou