FOTOVERSLAG FEYENOORD – ADO DEN HAAG ONLINE

Feyenoord heeft zich donderdagavond eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst versloeg in eigen huis ADO Den Haag met 5-1, dankzij treffers van Nicolai Jørgensen (3), Eric Botteghin en Sam Larsson. Vanaf het begin was Feyenoord de bovenliggende partij in De Kuip. Jørgensen kreeg in de eerste vijf minuten al direct twee opgelegde kansen, maar de Deen had zijn vizier in de beginfase nog niet op scherp staan. Dat kon niet worden gezegd van xAbdenasser El Khayati, die na zeven minuten vanuit het niets via de onderkant van de lat raak schoot: 0-1.

Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand, getuige de kansen voor Eric Botteghin en Steven Berghuis die de ploeg snel daarna kreeg. Waar zij nog misten, daar was Jørgensen niet veel later bij zijn derde mogelijkheid wél trefzeker. De spits pikte een te korte terugspeelbal van Giovanni Troupée op, omspeelde Robert Zwinkels en schoof koeltjes de 1-1 binnen.

De gelijkmaker leek het sein om direct door te pakken, maar het legioen moest tot vlak voor rust wachten totdat het opnieuw kon juichen. Botteghin kopte overtuigend raak uit een corner en tekende op een belangrijk moment voor 2-1. Dat Feyenoord met een voorsprong de rust in ging, was daarnaast te danken aan Kenneth Vermeer, die eerder in de eerste helft met zijn voeten (en hulp van de lat) voorkwam dat Elson Hooi ADO opnieuw op voorsprong zette.

Toen Jørgensen snel na rust voor 3-1 tekende – hij schoot van dichtbij raak na een fraaie actie van de sterk spelende Bart Nieuwkoop – was het verzet van ADO definitief gebroken. Dat Feyenoord zich zou gaan plaatsen voor de achtste finales was tien minuten voor tijd helemaal zeker toen Jørgensen met een raak schot in de korte hoek voor 4-1 zorgde. Na het completeren van zijn hattrick mocht de Deen direct gaan douchen en werd hij vervangen door Dylan Vente, die net als Yassin Ayoub in de slotfase speelminuten kreeg van Van Bronckhorst.

Het slotakkoord was echter niet voor een van de invallers, maar voor Sam Larsson. De Zweed schoot de bal in de laatste minuut van de officiële minuut vanaf de linkerkant snoeihard via de paal in de verre hoek. Daarmee bekroonde hij zijn goede wedstrijd met een goal, tekende hij voor de 5-1 en zorgde hij voor een heerlijk slot van een fijne bekeravond.

Door de zege weet Feyenoord zich dus verzekerd van een plaats bij de laatste zestien van het bekertoernooi. Komende zaterdagavond vindt de loting plaats voor de achtste finales, die op 18, 19 en 20 december worden gespeeld.