Nieuws

11 mei 2017: ‘De dag waarop De Kuip is vermoord’

on

Groot feest in Amsterdam. De mailbox van Lunatic News loopt over. De ene na de andere lachende ajacied meldt zich. In zijn onmetelijke domheid heeft de gemeenteraad 010 zich laten chanteren om vrijwel zonder bijzondere bepalingen De Kuip tegen de vlakte te gooien. De natte droom van elke ajacied. Het besef in amsterdam is doorgedrongen; Feyenoord is straks in helemaal niets meer groter of beter dan hun zijn. Een trieste constatering die o-zo waar is, want ze hebben gelijk. Feyenoord steekt zichzelf het hart uit. Een meer stupide actie zal in de geschiedenis van het voetbal niet meer plaats vinden.
.

Want dit is zo’n moment waar elke voetballiefhebber in Nederland over 50 jaar aan terug denkt. Weet wat hij die dag deed toen een van de mooiste stadions ter wereld ter dood werd veroordeeld. En waarvoor? Voor hebzucht. Voor zelfverrijking. Voor egotripperij. In geen enkel opzicht is gekeken naar de belangen van Feyenoord. Geen enkele supporter van Feyenoord is gevraagd naar zijn of haar goedkeuring. Geen enkele supporter die het heeft doorgelezen vindt dit plan een goed plan. Er is geen draagvlak voor, geen steun. Slechts onbegrip en woede.

.

De Kuip was het stadion van het volk. Dat nieuwe ding wordt het stadion van hun. Vandaag is een inkt-zwarte dag. Vandaag is een grof schandaal. Gemeenteraad 010: U moet zich doodschamen. U bent een schande voor deze stad!

.

Bron: Lunaticnews.nl

Aanbevolen voor jou